BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 10, 2010

customer service

just now, i just came back from pizza hut in giant trg ** specific plak...


hurm, tonite the condition quite pack n bz...well...unexpected..*gaji lambat agik kot..ke da lepas

nak jadikan cerita....we're r not been served, btw we just go sit directly to the table n sit down...about 15-25 min we're press the bell n the waiter and waitress just look at us n acting like very busy and just nothing...haiyooo

my fren press again n again...lama nya nak sampai..

dgn meja x kemas lagi, roti still kat bwh lantai x bersih kan...then i told the waiter to clean up the table...2 3 4 round then he came back n i said, please clean up the table n he reply " nanti sy kemas".....buku menu kat tgn die...x bg plak..then i ask the menu book bru bg...

ngan muka cengai dia....


lepas order n repeat order muka masam x senyum jugak....then he go to counter to key in teh data....i look at him and he look at me back...cm marah lah....

~ mls nak cite...tu je yg penting...

hello, u r working to serve the customer, perlu ke nak buat muka cmtu...aku da try bersabar n tenangkan kwn aku tu...lapaq gile die...bley plak...dlu ms mula2 interview nak keje bukan men lagi yer..bersungguh2...dan bila da kerja cm ni la...

tau la u guys penat and so on...tp ape guna nyer u dpt gaji kalo nak masam2 muka??x senyum...

and my fren de kuar kan fact tadi...die org luar..die ckp PIZZA HUT KAT TEGANU NI DIE PUNYA SERVICE DIE TERUK EYH???

i dunno wat to say...sbb kat perlis pon sama..lebey kurang jer...what the..please la..kalo xsuka kerja cmtu cr kerja lain...nanti hasrat tokey piza hut tu nak jadi francais yg bagus n boleh setanding ngan francais syarikat lain jadi down..kerana ko....

kerja kena ikhlas, penat ke kena marah ke cuba kaji..what happen sebenarnyer..takkan bos marah tetiba...kalo bos tu boss yg baik takkan la die wat cmtu...

SMILE k....

dah la kekwat...

^_^ V

2 comments:

messy said...

area kl n selangor je serve okeh takat ni... pegi la mane2 pon.. pizza ke.. mcD ke.. kfc ke.. u'll get ur order as fast as u wish.. jgn hrp la nk pegang bucket smbil borak.. msk kan aym 1ketul dlm bucket.. pause. smbung borak2 lg...

AdiE said...

lor..ye ke...
manusia byk ragam!

latest entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/review-filem.htmlco

LINK

Related Posts with Thumbnails