BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, November 30, 2009

MOK, MA, UMI, IBU, MAMA, MEK, MUMMY, BONDA,

Aloha....ape kabo ?? sehat kah anda hari ini... i would like to wish my mother


HAPPY BIRTHDAY

MAY ALLAH BLESS YOU

THANK GOD I GOT U AS MY MOTHER..



...love you very much...


30 november 2009

Saturday, November 28, 2009

DON'T JUDGE THE BOOK BY ITS COVER

Haaaaa...tajuk entry kali ni....pergh...

wat do u think??? poem skulah??

peribahasa??

simpulan bahasa???

jauh sama skali...

tu la aku ckp Don't Judge The Book by Its Cover


Ok...tatau tetiba hari ni nak share psl sesuatu yg org ckp...


ARE YOU???

mati la tak paham....

ok like this...tgk pic ni ape yg korg bayang kan???


ni bukan nyer tgu nak jadi model ke..busana muslimah ke...kena denda pon bukan tp...lets tgk lagi pic dorg neh...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


tu la ko....amek laki aku tu....fizul tu aku punyer....nak kena ganyang ko neh

eyh...ni rekaan semata2..bukan la dok menggayang si Lina yg kat tgh2 tu**reka lagi**

aku bg clue lagi....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
wau wau pepet wau pepet ujung galoh...
masok keluor masok ibu galoh bukok pitu....
cak lalok lalok...
cak lalok lalok...

lets teka...

SALAM AIDILADHA

salam aidil adha tok semua....

pada bulan baik hari baik ni, diri ini**motip syahdu** memohon kemaafan di atas segala kesilapan yg telah dilalukan dr hujung rambut sampai hujung kaki ** lepas raye pose trus wat dose ni**

n kat umah kali ni, adik bradik kami cukup semua nya...biase de la yg outstation la...x dpt balik da...on duty la ape la...mcm2...

hepi juge la..wpon xsemeriah dolu2...sejak beberapa tahun kebelakangan ni...family kitorg mcm x happening je sambut hari raye...wpon mcm tu tetap jugak ada kegembiraan...ala kadar sudeys....tp yg penting posing amek gambar time raye2 ni lain skit kaedah nyer...huhuhu

so raya adha tahun ni jatuh pd hari jumaat...2 kali kami ke masjid...wpon x meriah tetap nak pakai sampin bunge2...bukan kilas mcm biase yer...huhuhu..ala stahun skali...bukan selalu...

hari ni mcm biase, mak buat nasi minyak...tp x makan lagi...sok r...n kak auntie esah de kasi nasi dagang...best..serunak...lama x makan...n tahun ni..my 2nd brother buat qurban...Alhamdulillah..rezeki lebih...tp kan die sng2 ati je...org g sembelih, pg jugak...org g lapah lembu pg jugak...org potong daging nak bahagi2 die ckp..mana bahagian aku??? xtahu pon kat mana....huhuh..bukan men excited nak qurban...tp die ckp kat nenek bahagi je la...

aku stakat ni xdo lagi rezeki lebih nak buat...de boleh jer kan...

hurm luse de org nak fly ke Vietnam...iaitu my sister..kak suzy...ngan shubend die...g buat apo ntah...yg ptg aku dgr die g sana balik ngan baju2 santek...shopping kate nyer...xpo la...kirim sudey..de rezeki amek..xdo diam ajo ha...

n in same time ade ORG nak fly ke china atas urusan kerja...wel da nama duk bahagian pelancongan..melancung je keje nyer...anyway..smoga my sis n shubend die serta ORG yg nak fly ke china tu selamat pergi n balik n membawa sesuatu for me...kah kah kah...jgn mengharap sudey....

any way 30-11-2009 im goin back to perlis...de keje ngan cik wan...terpaksa la menjaga tekak....no ice...no oily...no gas...

( HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA)

hihihih...

anyway
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...

love u guys..


Tuesday, November 24, 2009

M.C.

M.C.???


pe tu? mecikel cekap??


mintak cuti?
mariah carey??




hahaha

x r... post kali ni nak story sket psl my life...wpon x menarik...tp korg kena baca gak **matila org x add sampai ke sudah**

Ok....sebenarnyer M.C for me merupakan master of ceremony atau bahasa omputehnyer pengacara majlis...

orang ckp x sume org leh jadi pengacara ye ke...kalo blatih ok je kan...sbb ash pon bukan pandai sgt...cume suke bila pgg maikropon tu ha....ckp la pe ko nak ckp...mike tu aku punyer...ko ado????

bermula dr zaman sekulah agik...**matila mcm aku sorg jadi m.c neh...**
skolah menengah r...sekadar cuba2 tp sekarang ini menjadi mcm kerjaya**wpon xde gaji**

ala zaman sekulah biase r...jd m.c..hari guru, cikgu nak pindah sekolah len, mcm2 r...mls plak nak pikir...

pastu bila masuk je ke Univerisiti time diploma tu...makin menjadi2...kos ash ni tetiap sem mesti de wat dinner kat hotel kat tganu ni...mana2 hotel la...last2 muka aku je jadi m.c...mcm boring tp da last choice adalah aku....hahaha motip la...

time semester 5 aku dilamar oleh HEP U*M untuk jadi deejay time raya..majlis hari raya..best gak...1st time jadi deejay..xterikat ngan skrip, just ade guidance ape yg perlu kita ckp...mcm bese la ucapan, sape nak nyanyi pastu pasni...duk je kat konti pastu ape lagi org anto rendang, lemang ketupat, makan sudah sambil komen makanan ni..wpon x best tp lapar..tetap makan jugak...time tu dpt skit je..RM 10 untuk deejay dr pg sampai la ke ptg...tp memenatkan..wpon bercakap..sbb malam tu m.c dinner kos ash puleks...

pastu abes je diploma...nak sambung degree..tp sementara tgu sambong ngaji tu...busan2 ckp kat mak nak keje...gigih mencari keje..**matila budak2 sume nak mintak izin** bukan ape...lebih berkat kao ckp kat mak...nak nyer keje yg bukan2 camno..duit harem la jwb nyer...

cari2 punya cari **wpon tempat keje 5 menet je ngan umah** akhirnya ash dpt jugak keje di sebuah pasaraya terkemuka di negeri ini...bangge **kembang kuncup idong...matilatersangkutkatpokokbetik**

mule2 mintak keje sbg inventori...mentang2 la subjek time last sem ritu de blaja psl inventory...bersungguh2 mintak...tp malangnyer xdpt sbb penuh...akak receptionist tu ckp dik penuh customer service de la..nak???isi borang ni..isi la jugak ni...pastu hr tu terus g interview...HR tanyer bila leh keje..sok leh?? hahaha motip la desprete nak keje ni...

tapi x sia2 la...mula2 xtau ape itu customer service...ala dekat mall mcm bese r...kalo customer service ni keje untuk pelanggan..brg rosak ke, customer nak tukar brg ke, ade masalah ke...tp yg ash paling suka adalah paging...paging ni mcm buat pengumuman la...

motip la hari2 kat mall tu sore aku jer...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...perhatian kepada pelanggan kami yg dihormati, sesiapa ada kehilangan anak berusia 3 tahun sila ke kaunter khidmat pelanggan dgn segera..terima kasih..

hahaha...tu dia..testing jap...lama x buat rindu sgt...bukan anak ilang jer, kete x kunci, keta perking x btol, ilang kunci kete, ucapan hari jadi,wah...dejay kejap...

nak dijadikan cerita..sbb hari2 dok dgr sore..org atasa berminat untuk amek jadi m.c untuk majlis...first event kat situ ada peraduan mewarna untuk kanak...coloring contest tu tetiap bulan ade...seronok..men ngan budak2 ni...tp yg excited nak warna mak n bapak budak..ish...nak je suh mall tu wat peraduan mewarna tuk mak n bapak budak..hahaha...

pastu x lama lepas tu de event ngan Colgate & Palmolive...Kempen Bulan Kesihatan Mulut...1st time ash ngan pihak luar jadi pengacara..its was good experience...bermula dr situlah ash dikenali dgn lebih...po ntah..lebih la...

xlama lepas tu...mall ash plak wat internal event.which is buat birthday party tok semua staff...buat satu hari tu untuk celebrate bday sume staff...mmg syiok...ms tu plak m.c need to sing..and helped by sorg lg staff jugak...wah...de chemistry sgt kami berdua..kah kah kah...lawak sgt...

n im not stop there...still lagi jadi mc tok coloring contest yg de tiap2 bulan...muka ni jer yg jadi...lepas tu pulak oleh kerana mall tu byk mslah kecurian la ape la...pihak polis nak bukak satu pondok polis komuniti untuk menjaga kawasan tersebut...**wpon x mcm pondok** time tu ash sekali lagi dipanggil untuk maenjadi pengacara...couple ngan polis perempuan...serunak sgt..time tu HQ tuk mall dtg..dr KL tgk camne i do the task...and alhamdulillah sume org berpuas hati..besh...

dlm dok sronok2...tetiba one day i got letter and i've offered from U...Alhamdulillah...but so sad im not there anymore...

**to be continued...

THE SECOND???


aku yg mana?? opkos paling cute...kahkkahkahkah...


Jadi yg ke dua???

Camno tu?? pernah kah anda jadi yg kedua dlm idop seseorg???

motip?? muka aku mcm muka yg kedua ke???

aku x layak ke jadi yg pertama....


camno tu...kita kaji satu persatu...


Could you be my second partner???

Pitam dgr proposal...

camno ntah..x gheti nak habaq lagu mana kat cheq...


Bila xdak nak...bila nak ada jd yg kedua..macam mana tu cek??

po ntah yg kedua???

**matila wat blog prasan sorg diri**






Sunday, November 22, 2009

R.I.N.D.U

Tetiba kan...ash rindu plak kat kwn2 dolu2...yg lama2...time diploma...

tgh2 ujan ni...feeling2 plak sorg2...ish...

tp biase r kan..idop ni..ada pertemuan de perpisahan...biase r tu..kehidupan...cume kdg2 xmo ada pertemuan...sbb sooner kita akan jumpa ngan perpisahan...xkira apa cara sekali pon...sbb atas dunia ni de 2 benda sahaja...kalo ada lelaki ada perempuan..kalo de mak mesti de ayah..tp 2 benda ni xleh selari...mesti salah satu akan menang...tp tu la lumrah kehidupan...

sekarang plak musin hujan....**motip la ape kaitan**

tu r..hujan-hujan neh sejuk....tejukkkk...

anyway 1 dec 2009 ash balik perlis puleks..de seruan yg mengharuskan ash pulang ke sana selama beberapa hari sebelom terbang ke ki il...hahahaha...

mie...tabah okeh...sok mau balik sudey...**motip la mcm leh komen dlm fb je**

cuk

hurm....so sweet...

tahniah kat kwn ash....da berkapel pon die ha....cuk cuk lagi...well tumpang gembira la atas kebahagiaan org....


kenduri jemput tau....

ape la pulak cerita ni....

ish....kwn ash col tadi..die meluah kan perasaan...nama dia didie ( bukan nama sebenar) **haha**



he's coling me coz die ckp psl somebody....somebody tu kita bg nama ann...


ann ni da de kapel....ntah bila nak kawen..tp ann ni menjalinkan hubungan secara open...wich mean die de kapel...n sometimes leh jugak kapel ngan org len jugeks...kapel aan pon sama leh je nak kapel ngan org len jugeks...tp konsep dorg bukan la men hentam keromo je....2 kapel la paling byk pon...**ko pecaye??**...


at 1st, didie yg approach ann ni...tetapi didie just approach as fren...lelame ann suke kat didie...


didie ni pon mula menyukai ann ni...wah **sho shweet** but didie ni jenis kuat jelos...nak jadikan cerita..ann ni sgt suke ngan didie...tp didie bukan xnok...da didie x suka amek kapel org...kang di tuduh nyer pencaras...camno?? cukup la pengalaman n sejarah silam..dek kerana mulut org yg menyalak tak tentu hale....didie jadi mangsa...dipulaukan mcm pulau kambing**pe tu**....


tp tu la..si ann ni plak dok ckp bahawa yg die mmg suke kan ann...n die pon da g tau kapel die yg die syg didie...n kapel die ok...tp yg menjadi mslah nyer skrg ni....didie...**ape la kwn aku ni...da org nak...buat hal puleks**

didie xmo jadi the 2nd....nak first**matila aku kutuk kawn sendiri**rid mai lip....FES..(bersembur aer liur)


........... penat menaip............


aishy....bukan nyer reti nak komen,nak bg nasehat sbb ash sendirik pon non ado kapel....yer r mana x nyer..si mie tu mcm2 la cerita yg kuar...pahit manis...pahit jugak last...ayat syahdu die....dlm secawan kopi yg pahit..wpon pahit tetapi tetap ade manis nyer...**motip la ayat2 ni..xreti nak reka**

ash bukan ape...ash dengar la story die ni ha...


**tetiba terpikir...ape point aku bercerita ni**


anyway didie...sabor je la eyh...diluah mati mak...ditelan mati bapak...

SELAMAT ULANG TAHUN POJAN by IMRAN TAUFIQ AJMAIN rawang selangor....**propa**




















hihihihi


itu die...wpon bape nak menjadi surprise nyer..tp boley la...HEPI BESDAY POJAN...dah tua ko.....sedar diri skit...umah kata pergi kubur ckp mari...** hahahaha...ckp org x insap2 neh.....

semalam we'oll kuar g mcd kt yg tetiba ramai org...kalo x kerana mcd yg bukak 24 ours...wpon kedekot psg ekon tp sejuk jugak la....party kitorg**party ke** turut di hadiri oleh 2 org kwn fyan yg seporting....wpon daku mengenali nyer tetapi tidak la rapat...mereka tetap seporting...thx taufiq n yusuf....**ops pojan awat nama depa ni hampa ternganga**





tu dia...kek murah sajork....STRAWBERRY CHEESE CAKE...bukan SR punyer...gatal kan makan cheese cake...semuga berat badan pojan naik 5 kilo...tambah2 lak ngan raya qurban nanti...tambah kurang2 8 kilo...**abg syah**..











hu r them....bior le rahsie...

















jahat tol dalang party hari ni...da la x surprise...pastu x reti cover plak....kan pojan...sadis..xreti nak surprise org





lantak ko la...janji aku puas...hahahaha....

smlm kitorg x byk berckp...ntah kenape..sume terdiam at first...seb bek de dak mascom..pot pet la kami...huhuhu

layannnn...

lupe plak nak snap new fren of us...TAUFIQ n YUSUF...aish..wpon dorg keje tp tetap celeb gak ngan kami sampai kol 3...mata da merah menyala...ingat kan saket mata...tp ngantoks....serunak sgt....**matila**






Saturday, November 21, 2009

u ada i ada....ko ado???!!


terry suh cari lagu ni....


best ler jugaks......


my statement of the day.... U ADA I ADA...bley x???





Dangerously In Love - Beyonce

I love you.

Baby I love you
You are my life
My happiest moments weren't complete
If you weren't by my side
You're my relation
In connection to the sun
With you next to me
There's no darkness I can't overcome
You are my raindrop
I am the sea
With you and God, who's my sunlight
I bloom and grow so beautifully
Baby, I'm so proud
So proud to be your girl
You make the confusion
Go all away
From this cold and messed up world.

I am in love with you
You set me free
I can't do this thing
Called life without you here with me
Cause I'm Dangerously In Love with you
I'll never leave
Just keep lovin' me
The way I love you loving me.

And I know you love me
Love me for who I am
Cause years before I became who I am
Baby you were my man
I know it ain't easy
Easy loving me
I appreciate the love and dedication
From you to me
Later on in my destiny
I see myself having your child
I see myself being your wife
And I see my whole future in your eyes
Thought of all my love for you
sometimes make me wanna cry
Realize all my blessings
I'm grateful
To have you by my side.

Every time I see your face
My heart smiles
Every time it feels so good
It hurts sometimes
Created in this world
To love and to hold
To feel
To breathe
To love you.

Dangerously in love
Can't do this thing
I love you , I love you, I love you
I'll never leave
Just keep on loving me
I'm in love with you
I can not do
I cannot do anything without you in my life
Holding me, kissing me, loving me
Dangerously
I love you
Dangerously in love.


http://www.esnips.com/doc/5f8b19b5-98f0-416f-bbb0-51d08b97343b/Beyonce_-_Dangerously_In_Love_-_12_-_Dangerously_In_Love_2

DOWN

Last nite, Amzira suh dgr lagu Down by jay sean...interesting n sounds good....



video


Sape pulak Amzira ni??? motip la ko ni coki...de je nak wat kontroversi...


padahal xde pape pon..



Tak de rezeki





xde rezeki...terlepas lagi...ingat time raya aji neh leh r jumpa die...rupe nyer raya ke 2 da kena balik kl n raye ke 3 fly to china ...urusan kerja...raya puasa tahun baru ni kena fly ke japan...

raya sorg2 lagi la kali ni...mmg da de family..n meriah la raye ngan family..tp nak wat camna....

ooo...i got it..ni kan raya qurban...so kena la BERKORBAN....tetiba teringat balik kisah Nabi Ibrahim A.S ngan anak die Nabi Ismail A.S....suke nyer..dlu mak selalu bercerita kisah-kisah nabi...



any way tgh pikir ape la nak tulis dlm blog ni eyh...ish..

Starting


Launching of my first blog ceremony..berangan**


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera...

Dalam meniti arus kemodenan era globalisasi millenium pada masa kini, segala maklumat boleh diperolehi memalui pelbagai cara antaranya media massa, media cetak dan pelbagai lagi...itu dia intro karangan spm...

Anyway, hi...urm dek kerana rakan-rakan ku memberi pengaruh tentang blog ni...tercetus la idea untuk buat blog jugak** padahal org buat blog ko nak buat jugak...**

saje je nak buat..kasi penuh sket ruang2 internet ni...da la...merapu da aku ni...rase ni je kot untuk 1st entry ni...

LINK

Related Posts with Thumbnails